Masterclass - Barbancourt - Mercredi...

Masterclass - Barbancourt - Mercredi 30 Novembre 2022 - 19h00 - 21h00

Mercredi 30 Novembre 2022 de 19h00 à 21h00

La Maison Des Rhums vous invite à venir fêter le grand retour de la célèbre distillerie Haïtienne Barbancourt ! Après presque 18 mois d’absence, Barbancourt revient enfin sur le devant de la scène pour reprendre sa place d'ambassadrice des Rhums d'Haïti

Au cours de cette soirée masterclass, dégustez l'ensemble de la gamme Barbancourt et découvrez en tous les secrets de fabrication !

Description

Le nombre de places à cette Masterclass étant limité, la réservation est obligatoire.

Pour réserver, il vous suffit d'acheter votre place pré-vendue ici 15€. Cette somme est intégralement récupérable sur l'achat d'une bouteille de votre choix le soir même.

Product Details

About BARBANCOURT

Louis Barbancourt arrived in Saint Domingue in 1736, more precisely on the Archaie property where, in 1765, he began to produce rum.

In 1862, the descendants of Louis Barbancourt (Dupré and Labbé Barbancourt) moved the distillery to Habitation Mouline, in Damien. At that time, they re-distilled the local Clairins using the Charente method to age them in French oak barrels. In 1906, the brothers separated, Dupré Barbancourt kept the company until 1907, the year of his death.

In 1946, Jean Gardère inherited the company and was CEO until 1990. In 1949, a new Barbancourt distillery appeared at the end of the war, on the Cul-de-sac plain. It was in 1952 that the estate's first pure sugar cane juice rum arrived on the market.

The terrible earthquake affecting Haiti in 2010 unfortunately caused considerable damage, with four employees losing their lives. The distillery also loses 30% of its stock. For 4 months, production is then completely stopped. When Thierry Gardère died in 2017, his daughter Delphine Nathalie Gardère took over the company.

Nestled in a setting of sugar cane fields, the Barbancourt brand owns 120 hectares of sugar cane out of the 600 which constitute its current needs. Fed with bagasse, the distillation is carried out in a column still. Subsequently, aging takes place in 7,000 liter tuns and in French Limousin oak barrels made by Seguin Moreau.

Each year, around 3 million bottles of rum leave the distillery.

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La Maison des Rhums
  • LIVRAISON GRATUITE dès 180€ d'achat dans plus de 30 pays. Tous nos envois sont entièrement assurés. - RETRAIT GRATUIT EN MAGASIN. Commandez, payez en ligne et récupérez vos achats en magasin.
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  • SUPPORT & INFORMATION : Pour toute demande, nous sommes joignables du mardi au samedi (hors jours fériés) de 10h30 à 19h30 sans interruption à l'adresse contact@lamaisondesrhums.fr ou au +33 (0)4 26 65 87 37.
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  • DROIT DE RÉTRACTATION : Si vous changez d'avis, vous disposez de 14 jours pour obtenir un remboursement (se reporter aux Conditions Générales de Vente).
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